Partnerek

Az EuroHungaricum Alapítvány 2002-ben történt megalapítása óta az alábbi területeken végzi tevékenységét: oktatás, környezetvédelem, egészségmegőrzés és non-profit rendezvényszervezés.

Működési területünk Észak-Magyarország, Heves megye, Hatvani kistérség, ill. Közép-Magyarország, Pest megye, Budapest

A pályázó szervezet tapasztalatai

Oktatás terén

 1. Környezet- és természetismereti tábor és iskolai programok szervezése és üzemeltetése.
 2. Oktatások, tréningek szervezése, környezeti nevelés program gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek 4 hónapon keresztül bentlakásos találkozó, tanfolyam keretében.

Környezetvédelem terén

 1. Komposztálási projektek: önkormányzatokkal együttműködve a komposztálás népszerűsítése, komposztáló ládák beszerzése és a települések lakosaihoz való kiszállítása.
 2. 2004 év óta működtet Heves megyében személyesen is igénybe vehető környezeti információs szolgálati központot.
 3. Rendezvények, találkozok szerevezése 2003 óta több nagy látogatottságnak örvendő konferenciát, találkozót, kiállítást szervezett ebben a témában

Egészségmegőrzés terén

 1. 2011 februárjában közreműködtünk az  . BSI Tüdőgyógyászati Kongresszus megszervezésében. A fórum a hazai és határon túli magyar gyermek- és felnőtt pulmonológusok, allergológusok számára került megszervezésre.
 2. TÁMOP-6.1.2 projekt megvalósításában Egészségmegőrzés és egészségtudatosság fejlesztésére programsorozatot bonyolítunk az Astron Informatikai Kft részére. Előadássorozatot tartunk, egyéni és céges egészségtervet dolgozunk ki.
 3. Légúti és tüdőbetegségek ingyenes szűrése országosan az EcoCenter Közhasznú Alapítvánnyal és egészségügyi civil szervezetekkel közösen, a veszélyeztettek elérése, tájékoztatása és segítség nyújtása érdekében.

Kommunikáció/PR területen:

 1. Rendezvények és találkozók teljes marketing és kommunikációs feladatai, kommunikációs tervek kampányok készítése civil szervezetek részére, a látogatottság szervezése, a sajtó és média megjelenés teljes körű ellenőrzése.

Fő feladatok a projektben

 • Vezető Partnerként a projektmenedzseri feladatok ellátása
 • Kapcsolattartás a szakértőkkel és a projekt magyar célcsoportjaival
 • Dokumentálás, archiválás, adminisztrálás
 • Közreműködő Szervezettel való kapcsolattartás
 • Pénzügyi feladatok koordinálása: az elszámolások elkészítése
 • A magyar területen megszervezésre kerülő rendezvények lebonyolítása
 • Kommunikációs anyagok megszerkesztése

 

 

Szlovákiai partnerszervezet a Juharfa Regionális Társulás (Regionálne združenie Javor), amelyet 2000-ben alapítottak. Fő tevékenysége: környezetvédelem, turizmus, örökségvédelem és vállalkozásfejlesztés. Mikro-régióként működik, és működési területe az alábbi 11 önkormányzat: Budiná, Divín, Dobroč, Kotmanová, Lovinobaňa, Mýtna, Píla, Podrečany, Ružiná, Točnica, Tuhár, illetve a Besztercebányai régió. A települések mellett egyének és üzleti vállalkozások is tagjai a szervezetnek.

A szervezet fő célja a Juharfa mikro régió fejlesztése, a lakosság életminőségének és életszínvonalának javítása. További cél az infrastruktúra és a gazdaság fejlesztése a helyi erőforrások és civil szervezetek aktív bevonásával, illetve az élethosszig tartó tanulás feltételeinek megteremtése.

Célcsoportja a térség lakossága, kiemelten a munkanélküliek és a hátrányos helyzetűek, illetve az ideérkező látogatók és turisták. A szervezet fontosnak tartja a családi közösségek és kulturális hagyományok erősítését, szerteágazó kapcsolatai vannak az ezeken a területeken tevékenykedő civil szervezetekkel.

Korábbi projektek:

 1. Kommunikációs központok felállítása a térségben, elősegítve ezáltal a települések közti kommunikációt, a lakosság információs eszközökhöz való hozzáférését.
 2. Szociális és Gazdasági Fejlesztési Stratégia kidolgozása a Juharfa mikorégióban.
 3. Akcióprogram a roma közösségek támogatásáért a mikorégióban – tanfolyamok, előadások és rendezvények szervezése
 4. Életen át tartó tanulás projekt – civil szervezetek bevonásával az élethosszig tartó tanulás népszerűsítése, célzottan a munkaerőpiac igényeinek figyelembe vételével.
 5. A mikrorégiók felkészítése az Európai Szociális Alap pályázati lehetőségeinek kiaknázására, az uniós pénzügyi források minél hatékonyabb és eredményesebb lehívása érdekében.
 6. „Üdvözöljük a Juharfa régióban”: a régió történelmi, kulturális értékeinek bemutatása, kiemelve a hagyományőrzést, a családi közösségek fontosságának hangsúlyozását.

Fő feladatok a projektben

 • Kapcsolattartás a szakértőkkel és a projekt szlovákiai célcsoportjaival
 • Tanulmányok, elemzések készítése
 • Pénzügyi feladatok elvégzése a Vezető Partner által koordinálva
 • A szlovák területen megszervezésre kerülő rendezvények lebonyolítása
 • Kommunikációs anyagok megszerkesztése, a projekt Szlovák Köztársaságban történő kommunikációja